Bangkok: Groot Paleis en Siam Nirikit
Op onze eerste dag in Bangkok zijn we op eigen houtje naar het Groot Paleis geweest en het daarbij behorende tempelcomplex Wat Phra Kaeo. Daar hebben we van een prima gids een rondleiding gehad die zeer verhelderend was. Bovendien wist de man, mister Thong, goed met een fotocamera om te gaan dus we hebben ook prachtige familie-foto's! Willem staat er wel op met zijn 'leenbroek', omdat hij niet decent genoeg gekleed was en voor Sophie hebben we een provisorische rok gemaakt van mijn pareo. Knieën mogen namelijk niet onbedekt zijn, dat is aanstootgevend. Obelix zou zeggen: rare jongens, die Thai.
's Avonds hebben we Siam Nirikit bezocht, een grootste show over de geschiedenis van Thailand, met echte olifanten en zelfs stromend water – horizontaal én verticaal als regen – op het toneel (inspiratie voor 't Roois Theater?). Het was een fantastisch spektakel waarbij je ogen tekort kwam.
Jonas had gedurende de middag koorts gekregen (39,8 graden C), maar was toch meegegaan na het slikken van een paar kinderparacetamolletjes. Hij hield zich kranig en viel pas tijdens de tweede helft in slaap. Hij heeft dus wel veel moois gemist en jammer genoeg mochten we zelf geen foto's maken van de show.
Hoewel het op de heenweg met de taxi enorm druk was op de weg en we af en toe muurvast stonden, konden we na de show zonder moeite doorrijden terug naar het hotel.