Thailand ontdekken.reismee.nl

De brug over de river Kwai

Vandaag hebben we weer eens uitgeslapen. Dus niet om 7 uur in het zwembad, maar om 9.30 uur aan het ontbijt. Daarna zijn we met een taxi naar Kanchanaburi gegaan. Als eerste stop daar hebben we de brug over de river Kwai bezocht. Daar was net een bus met Thai afgezet. De groepen Thai die je hier ziet hebben vaak voor het gemak dezelfde kleur t-shirts of polo's aan. Dit keer waren het roze polo's. Geen mooi plaatje, wanneer je verantwoorde foto's wil maken. Na een minuut of 5 waren ze allemaal weer weg en stond de camera op zwart-wit. We hebben jarenlang een fraaie zwart-wit foto van de brug over de Waal in Nijmegen thuis aan de muur gehad. Van onderaf geschoten en zelf ontwikkeld en afgedrukt. Eens kijken of die van de beroemde brug over de river Kwai net zo fraai is geworden.

Tweede stop was het JEATH museum, gelegen op 50 meter van de brug. JEATH staat voor de landen die betrokken waren bij de aanleg van de brug en Birma spoorlijn: Japan, Engeland, Australie, Thailand en Holland. Het museum zelf was een rommeltje. Met foto's uit de tweede wereldoorlog en periodes ver daarvoor. Op de tweede verdieping was een tentoonstelling van Miss Thailand door de jaren heen. Wat de 2e wereldoorlog met Miss Thailand te maken heeft, Joost mag het weten. Verder werden en kruiden en kleren verkocht. Kortom, we veel variatie.

Na het museum zijn we gaan winkelen. Ze hebben hier een overdekte markt, zoals in Chang Mai. Veel kleine kraampjes waar men tegen afbraakprijzen spulletjes aan de man probeert te brengen en waarbij stevig gepingeld moet worden. Door Sophie werden er vetersandalen gescoord a raison van 100 baht (2,50 euro). Het zal wel geen topkwaliteit blijken te zijn.

Als laatste stop hebben we ons naar een van de oorlogskerkhoven laten rijden, waar we een tijdje de wrange gevolgen van de oorlog hebben mogen ervaren.

Om half 3 waren we terug en zijn we het zwembad in gedoken.

Een rustig dagje al met al.