Thailand ontdekken.reismee.nl

Reisdag

Helaas moesten we vandaag alweer vertrekken van Koh Tao. We hebben nog wat bij het zwembad gehangen en om 14.45 uur de boot naar Chumphon genomen. Vandaar zouden we met de bus naar het treinstation worden gebracht (op een half uur rijden afstand) en dan daar de nachttrein naar Bangkok nemen om 20.45 uur. Onderweg op de boot kwamen we tot de ontdekking dat er een foutje in ons reisschema was geslopen: er stond dat we op 30 augustus de nachttrein geboekt hadden, niet op 29 augustus. Oh jee, wat te doen? Greenwood bellen. Daar zeiden ze dat het waarschijnlijk geen probleem zou zijn om de tickets te laten omboeken op het station van Chumphon. En inderdaad, op zich zou dat makkelijk hebben gekund, zij het dat er in de trein van 20.45 uur geen slaapcoupés meer vrij waren. Wel in de trein van 23.30 uur. Dat betekende dat we vanaf een uur of zes (aankomst op het station) tot half 12 ons moesten zien te vermaken. Gelukkig was er aan de overkant een restaurant met prettige stoelen, waar we neergestreken zijn. Daar hebben we de rest van de avond zitten eten en lezen en TV-kijken (live Engels voetbal – een feest voor Jonas) en live-muziek (allerlei covers en ook origineel Thais) geluisterd. Best leuk, maar de muziek stond wel erg hard. Al met al was het best uit te houden en om kwart over elf zijn we naar het station overgestoken. Maar zoals we al vreesden bleek de trein vertraging te hebben, dus we lagen pas om kwart voor één in onze trein-bedden.

De volgende ochtend om half 9 waren we in Bangkok en vandaar zijn we met de taxi naar ons hotel Prince Palace gebracht. In het zelfde gebouw zit ook het kantoor van Greenwood Travel, waar we ook nog even langs moesten. Daar hebben we het een en ander geregeld en ook nog wat tours geboekt.